Aluat foietaj rapid

de Catalina L in Dulciuri, 3 Iul 2016 | 7644 vizualizari

 

O reteta etonanta, rapida si usoara.
Amestecam toate ingredientele si facem 3 pliaje.
Untul nu trebuie scos din frigider inainte, din contra trebuie sa fie foarte rece.
Acest aluat este ideal pentru tarte, cremsnit si placinte. Pentru croissants si paini cu ciocolata trebuie un aluat cu drojdie.

 

INGREDIENTE

pentru un aluat de 570 g

  • 240 gr de iaurt petits suisses (4 iaurturi de 60 g )
  • 240 gr de faina
  • 120 gr de unt foarte rece
  • 1 varf de cutit de sare (sau un pic de zahar depinde de reteta dorita)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj rapid:

Taiati untul rece in cuburi mici.

Puneti toate ingredientele in bolul robotului.

Se amestecă până când se formează un aluat- maxim 5 minute.

Este important ca bucatile de unt sa nu fie incorporate complet in aluat,  deci nu amestecati prea mult.

Inveliți aluatul cu film și puneti-l 30 de minute în frigider.

Se faineaza bine masa si se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara. Se impatureste in 3. 

Se intoarce aluatul cu partea impaturita in jos se roteste bucata de aluat la 90 de grade si se da la rece pentru 20 de minute.

Se repeta intinderea, impaturirea in trei, intoarcerea  si turul la 90 de grade- se da la rece 20 de minute.

Se repeta operatia inca o data.

Aluatul este gata.

Am utilizat jumatate si am facut niste paini mici cu ciocolata(10-12 bucati).

Rezultatul a fost bun dar cred ca acest aluat este ideal pentru tarte si placinte mai ales.

Am congelat cealalta jumatate.

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

Am refacut reteta si am facut un cremsnit sloven/croat- reteta aici.

Reteta adoptata :)

TIPS-URI

1

Atentie! Aluatul se conserva numai 2-3 zile la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

03.07.2016, 19:20

Super faina reteta!

Gherca Daniela 1

03.07.2016, 19:56

super!

VI 1

06.01.2018, 19:46

Buna!Ce e cu rotitul la 90 grade?Nu inteleg!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello cu lapte condensat